Най-добрите лечебни продукти за разширени вени през, отпускани без рецепта - лекарства, таблетки, мехлеми или кремове. Вижте класацията на ефективните продукти.

Разширените вени са резултат от нарушен отток на кръв от крайниците. Разширените вени на горните крайници засягат по-често жените, отколкото мъжете. Много хора търсят начин за лекуване на разширени вени – дали да използват лекарствени продукти и таблетки, специални чорапогащи или да предпочетат упражнения? От своя страна бихме добавили, че лечението на разширени и паяковидни вени добре се повлиява от различни мехлеми, кремове и билки.

Изберете правилните лекарства под формата на таблетки или добавки

Разширените вени могат да бъдат лекувани по различни начини. Ефикасността се осигурява не само чрез правилно подбраните лекарства, но и от навременната терапия. На първо място, бихме искали да споменем фармакологичното лечение. Какъв състав трябва да имат лекарствата за разширени вени?

Таблетките без рецепта трябва да съдържат диосмин, хесперидин, калциев добезилат, троксерутин, есцин, както и билки като например екстракт от семена от конски кестен и екстракт от бодлив залист (миши трън). Диосминът уплътнява кръвоносните съдове и облекчава усещането за тежки крака. Калциевият добезилат от своя страна подобрява микроциркулацията и има антиоточен ефект.

Използвайте редовно ефективни варикозни кремове, които помагат срещу разширени вени

Една добра добавка или мехлем за разширени вени e в състояние силно да забави и даже да спре развитието на болестта. Спомагателното действие на гореспоменатите вещества е доказано чрез редица научни изследвания. Струва си да опитате терапия с тези лекарствени средства и да вземете решение за операция само, когато всичко друго не донесе очаквания ефект. Затова нека да разгледаме най-добрите според нас лекарствени средства на пазара. Подготвеното от нас класиране е отговорът ни на въпроса „какво да използвам за разширени вени?“ или „кой е най-добрият мехлем за разширени вени?“.

Ефективните варикозни кремове най-често съдържат екстракт от див кестен, есцин, хепарин и троксерутин. Хепаринът е компонент, който действа антикоагулантно и противовъзпалително. Не трябва да се забравя, обаче, че за да се получи очаквания ефект, кремовете срещу паяковидните вени трябва да се използват редовно, по няколко пъти всеки ден. Освен това използването на варикозни кремове трябва да се подкрепя от масаж на краката. Достатъчно е да се прави масаж веднъж на ден, най-добре по посока към стъпалата.

Мехлемът за разширени вени действа предимно антикоагулиращо, обезболяващо и намалява усещането за напрежение. Има ли най-добър мехлем за разширени и паякообразни вени? Няма еднозначен отговор. Всеки човек, борещ се с разширени вени, може да се повлияе от различен мехлем.

Заложете на билките, съдържащи се в кремовете и мехлемите за разширени вени

За лечение на разширени вени също си струва да се използват лекарства на базата на билки. Растителните лекарствени средства имат уплътняващ ефект върху кръвоносните съдове, укрепват и регенерират стените на капилярите, а също така имат противовъзпалително и противоотточно действие. Какво може да съдържа най-добрия билков мехлем за разширени и паякообразни вени? Например екстракт от кестенови семена, чиято основна съставка, есцин, действа укрепващо на съдовете, подобрява тяхната еластичност и кръвоснабдяването на кожата.

Есцинът има също силно антиотточно действие. Добре е да обърнете внимание дали препаратът съдържа съцветия на арника. Прилагайки го външно, под формата на мехлем, не само укрепва стените на кръвоносните съдове, но също така предизвиква абсорбцията на натрупания ексудат. Арниката има положителен ефект при възникване на възпаление на вените. Друга билка, заслужаваща внимание, е лист хамамелис – противовъзпалително вещество, което е компонент на анти-варикозни мехлеми.

Ефективни лекарства и най-добрият крем и мехлем за разширени вени.

Как действат лекарствените продукти за разширени вени? Кои лекарства във вид на таблетки са ефикасни?

Действието на лекарствата и хранителните добавки се състои в облекчаване възпалението на кръвоносните и лимфните съдове, укрепване и уплътняване на техните стени, стимулиране на лимфния дренаж и ограничаване на разкъсването на малките съдове. Благодарение на това таблетките за разширени вени са в състояние да облекчат симптомите на варикозно заболяване на краката и тези, свързани с недостатъчност на венозната и лимфната циркулация, включително видимите неестетични паяковидни вени, синини, нощни крампи на краката, болка, отичане и усещане за тежест.

Таблетките, а също мехлемите и кремовете за разширени вени на краката, също трябва да съдържат цвят невен – външната му употреба се препоръчва в случай на варикозни язви на подбедриците, тъй като уплътнява и укрепва капилярите.

Кои са най-добрите продукти на пазара, които помагат в борбата срещу разширени вени?

На пазара има много мехлеми и кремове, които действат обезболяващо, забавят образуването на разширени вени и се борят с тяхната причина. Благодарение на проучването, проведено сред пациенти, страдащи от това заболяване, успяхме да създадем класация на най-добрите продукти за разширени вени. Беше взета под внимание тяхната ефективност, безопасност и качество.

Sending
User Rating 5 (1 vote)

Завършила съм Университета за природни науки, Факултет по хранене на човека. Привърженичка съм на здравословния начин на живот и на холистичния подход към здравето. През годините работа като диетолог непрекъснато усъвършенствам знанията си чрез професионални обучения, участия в конференции и преди всичко – чрез практикуване. Гарантирам приятна и безстресова атмосфера  в кабинета си.

You may also like

Какво лекарство ще помогне на ставите? Таблетки, билкови добавки или мехлем за болки в ставите? Класиране на най-добрите продукти.

Сред пациентите, страдащи от болки и дегенерация на