Най-добрите лекарство за гъбички по ноктите. Най-добрите хапчета и кремове за гъбички по ноктите за 2019 г. – класифициране

Гъбичките на ноктите на краката са все по-често заболяване. Много е лесно да се заразиш с тях в басейна, в гардеробната или в сауната. Дали лечението с аптечните средства е ефикасно?

Първите видими признаци на гъбичките по ноктите на краката могат да се забележат много бързо. Ръбът на нокътната пластина променя цвета си, не е вече прозрачен, а става матов и удебелен. Натрупва се рогово вещество под пластината, поради което тя губи връзка с леглото си и се разслоява. Гъбичките по стъпалата предизвикват увеличаване чувствителността на ноктите при натиск, появяват се също болезнени оплаквания, свързани с тази част на тялото. С една дума, проблемът не е за пренебрегване. Хапчета за гъбички в таблетки? Лекарство за гъбички по ноктите?

За щастие, не сме безпомощни.

Различни аптечни средства позволяват относително бързо да се отстранят признаците, а при редовното им прилагане да се достигне до пълно излекуване. Преди, обаче, да започнете използването на което и да е лекарствено лекарство, най-напред се консултирайте с дерматолог. Средствата против гъбички по стъпалата без рецепта могат да се окажат недостатъчни. Мощен лек срещу гъбички по ноктите на краката ги премахва завинаги !

Как да се предпазим от гъбички по ноктите на краката?

Гъбички по ноктите на краката (онихомикоза) е заболяване, което засяга половината от хората на възраст 70 години. Ноктите могат да се напукат, разцепят или напълно отделят. Te биват „нападнати” от гъбичката наречена „adermatophyte”. Добрата новина е , че този род гъбички са лечими.

Става дума за заразна инфекция, които се нуждае от определени условия, за да се пренесе върху ноктите на краката. Как да се предпазим от зараза на гъбички по ноктите на краката?

За предотвратяване разпространението на гъбичките е важна бързата интервенция и постоянството в терапията. Основа за ефикасното и безопасно лечение е разпознаването на причината за инфекцията, а също така отстраняването на всички фактори, благоприятстващи заразяването и неговото развитие.

Особено важни са съвместните усилия на пациента и лекаря и точното следване на лекарските предписания, както и на описанието на приложението на противогъбичното лекарство, намиращо се в съпровождащата го листовка.

Гъбичките трабва да се лекуват. Не може да се разчита, че организмът сам ще се справи с проблема. Най-популярни и достъпни без рецепта са кремовете и мехлемите за гъбички по стъпалата. Ако не обичате лекарства от този вид, можете също да използвате лечебни противогъбични пудри.
Противогъбичните лекарства без рецепта са добро помощно лекарство за борба с признаците на тази болест. Те, обаче, няма да заместят комплексното лечение, което ще Ви предложи лекарят.

Най-добрите хапчета за гъбички по ноктите на краката

Лекарствата, приемани орално, се оказват по-ефикасни за терапия на гъбичките по ноктите на краката, отколкото локалното лечение. Съществуват три вида противогъбични лекарства: фризеофулвин; лекарства, производни на азолите (итриконазол, флуконазол, албаконазол, позаконазол, равуконазол) и тербинафин.

Гъбичките могат да бъдат победени с лекарства, приемани орално. Много ефикасни са хапчета срещу гъбички по ноктите. Те съдържат антимикотични компоненти.
Могат да се закупят в аптеките срещу рецепта – следователно преди използването им трябва да проведете консултация с дерматолог. Xапчета за гъбички от този вид съдържат едно от използваните за лечение на гъбички по ноктите химични съединения: тербинафин, итраконазол или флуконазол.

Гъбичките по стъпалата или ноктите изискват стриктно спазване на препоръките, намиращи се в листовката на даденото лекарствено лекарство, защото твърде краткото или нередовно прилагане, например на мехлем, може да предизвика връщането на болестта.

Гъбички по ноктите на краката

Кремове и мехлеми срещу гъбички по ноктите и стъпалата

Kрем против гъбички и другите лекарствени средства срещу гъбичките ще Ви помогнат да се отървете от неприятното кожно заболяване. Погрижете се веднага за чистотата и правилната хигиена и ще бъдете сигурни, че сте направили всичко, за да предотвратите това заболяване. ще крем против гъбички помогне?

Различните видове кремове са помощни средства за премахване на причините и признаците на гъбичното заболяване. Те се прилагат върху чиста и суха кожа 1-2 пъти дневно. Колко дълго трае лечението? Това зависи от активната съставка на конкретното средство. Kакво трябва да съдържа крем против гъбички?

По-долу изброяваме най-ефикасните активни съставки с лечебно действие:

  • тербинафинов хидрохлорид (лечението трае не повече от една седмица)
  • флутримазол (лечението трае около 4 седмици)
  • кетоконазол (4-6 седмици)
  • миконазол нитрат (от 2 до 6 седмици)
  • клотримазол (2-4 седмици)

Изброените по-горе съставки се съдържат и в други противогъбични средства. Следователно, кремовете против гъбички по ноктите и стъпалата не са единственото възможно решение.

Ефикасно лекарство за гъбички по ноктите ?

Лекуването на гъбичките по ноктите с домашни средства, например чрез продължително киснене в сапунена вода или интензивно изтъркване, е неефикасно и дори може да ускори развитието им. Трябва да помните, че гъбичките се появават във влажни места.

Затова всекидневното миене трябва да бъде обстойно, но кратко. Не може, обаче, да очаквате, че със сапун и вода ще се отървете от гъбичките. Налага се използването на подходящо лекарство за гъбички по ноктите.

Най-добри отзиви имат таблетките – те са най-ефикасното лекарство за гъбички по ноктите срещу, спират синтеза на ергостерола, който е основен компонент на клетъчната мембрана на гъбичката.
Най-големи резултати се постигат чрез импулсната терапия: лекарството се приема с кратки или по-дълги прекъсвания. Благодарение на тези паузи противогъбичният компонент се натрупва в кератина на нокътната пластина и оказва благоприятно влияние на инфектираната кожа.

Sending
User Rating 5 (2 votes)

Завършила съм Университета за природни науки, Факултет по хранене на човека. Привърженичка съм на здравословния начин на живот и на холистичния подход към здравето. През годините работа като диетолог непрекъснато усъвършенствам знанията си чрез професионални обучения, участия в конференции и преди всичко – чрез практикуване. Гарантирам приятна и безстресова атмосфера  в кабинета си.

You may also like

Най-добри балсами и серум за растеж на мигли. Продукти за растеж на мигли. Серуми за мигли 2019

бърз достъп на статията: Балсам или серуми за